1. Home
  2. Gezonde leefstijl
  3. Blog
  4. Sport doet iets met je!

Sport doet iets met je!

18 september 2020
Translate this page

Vrijdag 18 september gaat de Nationale Sportweek van start. Tot en met zondag 27 september besteden we extra aandacht aan het thema van dit jaar: Sport doet iets met je! Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Het bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Vandaag maken we kennis met een Arnhemmer waarop dit thema volledig van toepassing is: Michiel de Boer. Een motivator in hart en nieren. Lees hier zijn verhaal.

“Toen ik nog jong was, leefde ik ongezond en was ik een flinke jongen, zal ik maar zeggen. Daar had ik best veel last van. Op een gegeven moment was ik het zat. Er ging een knop om en ik ben gaan sporten. Dat je zo’n blij gevoel kunt ervaren door je in het zweet te werken. De energie die ik ervan kreeg, dat had ik niet verwacht. Het was dan ook niet moeilijk om te kiezen wat ik later wilde gaan doen: iets met sport. Ik wilde dit gevoel ook aan anderen overbrengen. En dat is gelukt.”

Sport- en spel als middel voor zelfvertrouwen

Na een aantal jaren als fitnesstrainer bij een sportschool geeft Michiel nu sportles aan kinderen in de wijken Presikhaaf en de Geitenkamp. Dit doet hij bij Rijnstad. “Je vindt me bij spelcontainer de Mammoet, bij MFC de Wetering of met de bakfiets vol sportspullen ergens in de wijk. Voor kinderen uit deze wijken is sporten minder vanzelfsprekend, ze worden niet altijd gestimuleerd van huis uit. En het is zo belangrijk voor hun ontwikkeling. Met mijn werk stimuleer ik dat op een positieve manier. Neem bijvoorbeeld het project Run 4 Fun. Hierbij leren ze hardlopen, maar met fun, zoals de naam al zegt. Samen trainen ze naar een doel toe, maar belangrijk is dat ze ook kennis maken met hun omgeving én leren van andere kinderen. Daar hebben ze later ook veel aan.”

Mensen motiveren is mijn ding

In zijn eigen tijd is hij bootcamptrainer van zijn eigen school: Lekkerbuiten.nu. Michiel: “Dit is ook precies wat het is: Lekker buiten sporten, op dit moment, nu. We starten vanaf een vast punt en gaan dan de wijk in. Ik ben niet al te theoretisch, maar wissel de les af met stukjes rennen en onderweg oefeningen doen. Dit is ook afhankelijk van de groep. Ik kijk even hoe de stemming is en waar ze behoefte aan hebben. Mijn doel is vooral om mensen te motiveren om in beweging te blijven. Daarom wil ik graag weten wat iemand beweegt om te gaan sporten. Heeft hij of zij een stok achter de deur nodig of willen ze zelf een doel bereiken? Anderen willen weer graag een complimentje ontvangen. Zo leer je de mensen beter kennen. Daar speel ik dan op in en motiveer ze op een manier die voor hen werkt.

Als persoon wil je toch gewoon gezien worden? Dat werkt bij kinderen zo, maar ook bij volwassenen. Dat ik bij kan dragen aan het zelfvertrouwen en dat ze blijven sporten, dat motiveert mij weer om ermee door te gaan. Ik heb denk ik wel het leukste werk dat er is.”

Tags Bootcamp Hardlopen Jongeren Kinderen Volwassenen Senioren
Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk onze cookieverklaring