1. Home
  2. Gezonde leefstijl
  3. Blog
  4. Vrijwilligers van groot belang voor de stad

Vrijwilligers van groot belang voor de stad

03 december 2020
Translate this page

“Afgelopen nacht was het slecht weer buiten. Het regende en waaide erg hard. De hele baan stond onder water, het kwam overal naar binnen. We hebben hard moeten werken om de baan weer droog te krijgen voor de volgende dag.” Alfred van Schaar is vrijwilliger bij Sportbedrijf Arnhem en in deze periode bewaakt hij ’s nachts, samen met een collega, de schaatsbaan.

Maandag 7 december was het de dag van de vrijwilliger. Een dag om extra waardering uit te spreken voor alle mensen die zich betrokken voelen en zich belangeloos inzetten voor een ander. Alfred van Schaar is zo’n betrokken vrijwilliger. Hij is al jaren vrijwilliger in de Geitenkamp en de laatste tijd helpt hij ook mee bij diverse stedelijke sportevenementen.

Ik voel me nuttig

Door corona gaan zo’n 30 evenementen dit jaar niet door. ”Dat is heel jammer”, aldus Alfred. “Meehelpen met die evenementen is altijd heel leuk om te doen. Je bent bezig en je voelt je nuttig. Ik kom ook graag onder de mensen. Behalve bij het sportbedrijf doe ik ook aan mantelzorg bij een kennis van mij, klusjes en boodschappen voor anderen. Als ze me vragen, dan doe ik dat. Daar voel ik me prettig bij.

Ik kende al lange tijd mensen bij het Sportbedrijf en deed af en toe wel eens een klusje voor ze. Nu ben ik er officieel vrijwilliger en vragen ze me voor allerlei zaken. Zoals nu als nachtwaker bij de schaatsbaan. Elke nacht zorg ik ervoor dat er niks met de baan gebeurt. Ik zit er niet alleen hoor, maar samen met een collega-vrijwilliger. Het is niet saai, al zou je dat misschien denken. We zorgen dat de baan schoon blijft, luisteren naar muziek, dat houdt je wel wakker. Of ik zelf ook wel eens een rondje op de baan schaats? Nee hoor, mij zie je niet op schaatsen op de baan. Laat mij maar met de hekken sjouwen.”

Genomineerd bij het Sportgala

In februari van dit jaar was Alfred genomineerd voor de Support-ster bij het Sportgala, voor beste vrijwilliger. Het juryrapport vatte hem zo samen: “Alfred is een man van weinig woorden waar je op kunt bouwen. Zonder problemen sjouwt hij met alle dranghekken, bewaakt hij ’s nachts een evenementenlocatie of regelt hij het verkeer. Hij is vaak de eerste die er is en gaat niet weg voordat de laatste klus gedaan is. Zeker in dat opzicht is Alfred de ideale vrijwilliger.”

“Het was best spannend om op het podium te staan. Je bent toch zenuwachtig of je gaat winnen. Helaas ben ik het niet geworden, maar ik voelde me echt gewaardeerd dat ik genomineerd was. Er zijn toch mensen geweest die vonden dat het werk wat ik doe het waard was.”

Sportbedrijf Arnhem kan bouwen op een grote groep vrijwilligers. Ze zijn onmisbaar bij de activiteiten die wij uitvoeren in de stad. Wij bedanken alle vrijwilligers die zich niet alleen voor hun wijk maar ook voor de stad in willen zetten.

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk onze cookieverklaring