Home > Voor jou > Leefstijlcoach

Leefstijlcoach

Lekker in je vel is je fit en energiek voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je hebt energie om dingen te ondernemen, zoals een wandeling, een fietstocht of gewoon met je (klein)kinderen spelen. Om dit te zijn en te blijven is een actieve leefstijl gecombineerd met een goed eetpatroon een oplossing. Hiermee zet je een stap naar een prettiger en gezonder leven.

Leefstijlcoaches

Leefstijlcoaches helpen je bij de verandering naar een gezonde en actieve leefstijl. Naast een prettig gesprek ontvang je ook één op één coaching met daarbij advies op maat. Het gratis coachingstraject motiveert een passende activiteit te kiezen. Deze activiteit sluit aan op jouw dagelijks leven, wensen en behoeftes. De leefstijlcoaches werken samen met onder andere de huisarts, praktijkondersteuner, verpleegkundige, fysiotherapeut of diëtist.

Passende beweegactiviteiten

Het vinden van een passende beweegactiviteit kan een onderdeel zijn van een leefstijltraject. Een voorbeeld: Een deelnemer wil meer bewegen om weer meer conditie te krijgen. Samen met de coach kiest hij een wekelijks georganiseerde sportactiviteit. Daarnaast wandelt hij in plaats van 10 minuten met de hond nu een stuk langer. Hij wandelt dan stevig met een stappenteller als hulpmiddel om hem beter te motiveren.

Arnhemse leefstijlcoaches

In Arnhem zijn vier leefstijlcoaches actief: Hayke van Valburg, Gaby te Grootenhuis,  Manon Janssen en Nicolien Stanton. Ze hebben een achtergrond in sport en gezondheid en zijn actief in heel Arnhem. Zij kennen je huisarts, fysiotherapeut en diëtist. Ook weten zij welke beweeg- en sportactiviteiten in je wijk actief zijn.

Maak een afspraak met een van de leefstijlcoaches.

Hayke van Valburg
06 –  2576 7653
Arnhem – Noord
Hayke.van.Valburg@sportbedrijfarnhem.nl
Manon Janssen
06 – 2881 1515
Arnhem – Zuid
manon.janssen@sportbedrijfarnhem.nl
Gaby te Grootenhuis
06 – 2258 5619
Arnhem – Noord

gaby.te.grootenhuis@sportbedrijfarnhem.nl
Nicolien Stanton
06 – 5318 1552
Arnhem – Noord
nicolien.stanton@sportbedrijfarnhem.nl

Kom je in aanmerking?

Mensen uit de gemeente Arnhem komen in aanmerking voor het gratis leefstijltraject. Gebruik onderstaande checklist.

  1. Ben je bij jouw huisarts, fysiotherapeut of diëtist in behandeling? Bijvoorbeeld voor diabetes, COPD of hart- en vaatziekten.
  2. Ervaar je fysieke beperkingen in je dagelijks leven?
  3. Ben je van plan je leefpatroon binnen nu en vier weken te veranderen? Bijvoorbeeld meer bewegen of anders eten.
  4. Wil je hierbij geholpen worden door een leefstijlcoach?

Beantwoord je één of meerdere vragen met ‘ja’, maak dan een afspraak met de leefstijlcoach.

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!