Home > We gaan weer fietsen

We gaan weer fietsen

Het recreatieve fietsseizoen voor senioren is weer van start gegaan. Een club gedreven vrijwilligers heeft weer 12 mooie fietsroutes uitgezet. Als je alle routes meefietst heb je de hele regio wel gezien. Iedereen die mee wil fietsen kan zich alvast aanmelden.

Evelien en Piet zijn commissieleden die samen met anderen, elk jaar de fietsroutes uitzetten en meerijden.

Evelien: “Je hebt eigenlijk 2 soorten mensen die meerijden. Eén deel wil graag in een groep de route fietsen, omdat dat gezelliger is, je veel contact maakt en omdat ze het fijn vinden dat er begeleiding bij is. Er gaat EHBO mee en we tellen altijd of we compleet zijn. We proberen de snelheid rond de 15-16 km per uur aan te houden. In dat tempo kan iedereen wel meekomen. Je hebt dan tijd om met elkaar te praten zonder uitgeput te raken.

De andere groep fietst liever individueel of met hun eigen clubje. Ze rijden wel de route van die dag maar dan op eigen tempo, dat kan makkelijk, want de routebeschrijving is eenvoudig te volgen.

“Je moet het zien als een recreatief dagje uit”, zegt Piet. “We starten tussen 9 en 10 uur en de meesten komen rond 16.00 uur weer terug. De routes zijn maximaal 60 km, we rusten veel. Het is geen wedstrijd en je hebt alle tijd.”

De meeste fietsers gaan picknicken. Dat is toch wel het gezelligste moment van de dag. Iedereen heeft wel een visstoeltje en wat te eten bij zich. Je doet er veel nieuwe contacten en vriendschappen op. Je blijft sterk, alert en bouwt een goede conditie op. Voor veel mensen kan dit een nieuwe invulling zijn als ze bijvoorbeeld alleenstaand zijn geworden.”

Beiden zijn het er over eens dat we in een prachtige natuur wonen. “Ondanks dat we al zolang meedraaien, ontdekken we toch nog steeds nieuwe plekken.”

Ga je een keer met ons mee? Op www.sportinarnhem.nl/senioren vind je meer informatie over de routes en inschrijving.

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring