Home > Leefstijlcoaching vergoed in basispakket

Leefstijlcoaching vergoed in basispakket

Vanaf januari 2019 worden 3 leefstijl-interventies vergoed vanuit de basisverzekering: COOL, SLIMMER en BEWEEGKUUR. Nicolien Stanton, Hayke van Valburg, Manon Janssen, Gaby te Grootenhuis en Karin van den Berg zijn de leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem. Zij begeleiden mensen die een gezondere leefstijl willen. Er zijn verschillende mogelijkheden, X-fittt 2.0 bijvoorbeeld.

Manon: “Afgelopen jaar zijn verschillende Arnhemmers gestart met X-fittt 2.0. Dit is een nieuw beweegprogramma van gemeente Arnhem, Menzis, Formupgrade en Sportbedrijf Arnhem. In 2 jaar tijd werken deelnemers aan een blijvende, gezondere leefstijl. Deelneemster Sandra woog 104 kg en wilde heel graag afvallen en een betere leefstijl krijgen. In 3 maanden tijd is ze ruim 5 kg verantwoord afgevallen. Dit lijkt niet veel, maar als het goed is blijft dit er af. Ze voelt zich veel fitter en energieker. Het begin is altijd zwaar, maar het sporten wordt steeds makkelijker. Vooral samen sporten wordt als plezierig ervaren.”

Deelnemers hebben veel contact met hun leefstijlcoach. Zij zijn een echte stok deur achter de deur en helpen als iemand het moeilijk heeft. Sandra: “De eerste 3 maanden van dit programma zijn het intensiefst. Dat valt niet altijd mee. Het niet snoepen blijft een gevecht, maar ik doe het niet alleen en ik word gesteund. Daardoor lukt het.” Naast regelmatig en begeleid trainen, krijgen de deelnemers ook individueel hulp van een fysiotherapeut, diëtiste en een leefstijlcoach. Het is de bedoeling dat de deelnemers na 2 jaar hun leefstijl blijvend veranderd hebben en dit kunnen volhouden.

In de basis-zorgverzekering

Kijk in je polis voor de details of het ook voor jou geldt. Of neem contact op met de leefstijlcoaches van Sportbedrijf Arnhem (026-3775757). X-fittt 2.0 is speciaal voor mensen met een GelrePas die Menzis verzekerd zijn. Hiervoor neem je contact op met Manon Janssen: 06-2881 1515 of manon.janssen@sportbedrijfarnhem.nl

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring