Home > 200 skates voor 5 Arnhemse wijken

200 skates voor 5 Arnhemse wijken

Vorige week konden we kinderen in Arnhemse wijken blij maken met skates. In 5 wijken liggen nu op meerdere plekken meer dan 200 skates en beschermingsmiddelen klaar om te lenen. Een droom die we hadden bij de start van het WK Inline Skate is uitgekomen: iedereen in Arnhem moet kunnen skaten. Een actie die mede mogelijk is gemaakt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Vanaf nu zijn er 8 speellocaties in Arnhem waar je skates kunt lenen. Sportbedrijf Arnhem reisde de stad door om ze op de locaties uit te delen. Afgelopen woensdag werden ze bij De Oosthof in Presikhaaf officieel in ontvangst genomen. Inclusief een bordje op de deur, zodat je weet dat je op deze locatie kunt skaten. De aanwezige kinderen waren erg enthousiast en konden niet wachten tot het bordje officieel werd onthuld. Zo gauw ze de skates zagen gingen de schoenen uit, de skates aan en gaan. Met vallen en opstaan, maar dat is niet erg.

Deze actie staat niet op zichzelf. Afgelopen sportzomer werd in Arnhem het WK Inline Skate gehouden. Tijdens dit evenement konden kinderen zelf ook kennis maken met skaten. En wat is nu leuker dan als je dit vaker te kunt doen? Het probleem is echter dat er vaak geen geld is om skates aan te schaffen of dat ze er te snel uitgroeien. Sportbedrijf Arnhem wilde daarom iets blijvends achterlaten in de wijken. Wij konden de skates van het evenement overnemen: In totaal 200 paar skates, 200 helmen en 200 setjes beschermingsmateriaal. Samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en 2 andere organisaties is het geld hiervoor bij elkaar gehaald.

In voorbereiding op het WK Inline in augustus kregen 6 Sport- en spelmedewerkers van Sportbedrijf Arnhem al een clinic van ex-schaatster Annamarie Thomas. Hierdoor zijn ze goed voorbereid om de kinderen in de wijken goed en veilig te leren skaten.

Op 8 locaties in de wijken Malburgen, ’t Broek, Geitenkamp, Klarendal en Presikhaaf kun je dus nu lekker skaten. Je herkent het aan het bordje met een skate er op. Zien we je gauw een keer?

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring