Home > Vitesse Hattrick verbindt in de wijk

Vitesse Hattrick verbindt in de wijk

Deze week gaat het nieuwe seizoen van Vitesse Hattrick van start. Dit project draait al een aantal jaar in de Arnhemse wijken: Geitenkamp-Monnikenhuizen, Klarendal-st. Marten, Malburgen-Immerloo, Arnhem-midden en Presikhaaf. Het is speciaal voor jongens en meisjes van groepen 5-6 en 7-8. Het doel is om ze zowel sportief als op maatschappelijk gebied in beweging te brengen.

Elke week trainen ze bij alle buurtteams. Eén keer per maand staat er een toernooi op het programma waarbij de teams uit alle wijken tegen elkaar spelen. Fair-play is hierbij een belangrijk onderdeel. Behalve dat ze elke week lekker kunnen voetballen, leren ze ondertussen hoe je met elkaar moet omgaan in een groep en dat je wat voor een ander kunt betekenen.

De deelnemers doen namelijk ook iets terug voor hun wijk in de vorm van een buurtbijdrage. Bijvoorbeeld door de Playground schoon te maken, koekjes te bakken met buurtbewoners, of een dagje iets doen met ouderen in de wijk. Hierbij kunnen ze punten behalen en prijzen winnen. De winnaars van afgelopen seizoen, team Klarendal, gaan zondag hun prijs inwisselen: Ze gaan naar de wedstrijd Vitesse – Heracles. Ze worden speciaal ontvangen, krijgen eten en drinken én een mooi plekje op tribune West.

Vitesse Hattrick is een samenwerking tussen Vitesse Betrokken en Sportbedrijf Arnhem. Stichting Rijnstad verzorgt de pedagogische ondersteuning.

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring