Home > Succesvolle hardloopmaand

Succesvolle hardloopmaand

Ruim 1200 kinderen kwamen in actie tijdens September Hardloopmaand, bij een van de loopjes in de Arnhemse wijken: Parkloop Presikhaaf, Olympusrun, Thialfloop en de Hoogte 80-loop.

Een verslag van de Parkloop Presikhaaf:

Woensdag 5 september deden zo’n 140 kinderen én ouders mee aan de loop in de wijk Presikhaaf. John Bloemscheer, leerkracht van groep 5/6 van De Parkschool uit Presikhaaf-Oost, houdt de gewonnen beker omhoog. Ze hebben leerlingen op het podium gehad én de beker voor de sportiefste school van Presikhaaf gewonnen.

“De beker gaat een mooie plek op school krijgen”. Het is de eerste prijs die de fusieschool wint (respectievelijk: Dr. Willem Dreesschool en J. F. Kennedyschool). ”We vinden het belangrijk dat kinderen sporten. Zo doende hebben alle kinderen een keer per week een gymles van een vakdocent. Zelf geef ik ook 2 klassen gymles en laten we kinderen zo veel mogelijk kennis maken met diverse soorten sport in de wijk.”

Daarnaast doet de Parkschool aan allerlei schoolsportactiviteiten mee, zoals de sportdagen van Sportwijs Arnhemse Spelen en vanmiddag dus aan de Parkloop Presikhaaf. “Het leuke aan deze wijkloop is, dat het in de wijk plaatsvindt én laagdrempelig is. Tijdens deze loop bijvoorbeeld kun je nog gewoon op de middag zelf inschrijven en meedoen.” Aldus meester John.

“Er is fruit en water voor alle deelnemers. De nadruk ligt op plezier en niet zozeer op winnen.”

Sportcoördinator van Sportbedrijf Arnhem voor Presikhaaf-Oost, Kars Deutekom: “Er is fruit en water voor alle deelnemers. De nadruk ligt op plezier en niet zozeer op winnen. Naast de hardloopwedstrijd zijn er extra activiteiten zoals: bungy-trampoline, panna-voetbal en staat er een ijscokraam. September hardloopmaand is een initiatief van Sportbedrijf Arnhem.

 

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring