Home > Buiten fitnessen in Vredenburg

Buiten fitnessen in Vredenburg

Wist je dat je in de wijk Vredenburg nu buiten kan fitnessen? Begin september was de feestelijke opening van Outdoor fitness Vredenburg. Op de Slochterenweg ligt een heel nieuw veld met speeltoestellen en fitness-apparaten.

Je kan er op elk moment naar toe, wanneer je wilt spelen of om oefeningen te doen. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor leuke sportactiviteiten.

De toestellen zijn voor jong en oud, van beginner tot gevorderde sporter. Op de zijkant van elk toestel vind je een korte instructie. Er zit zelfs een QR-code op, zodat je direct gelinkt kan worden naar een YouTube-instructie.

Nog voor de opening had een groep jongeren de locatie in de wijk Vredenburg echter al ontdekt: de SilverbackZ. Een groep van sportieve mannen, die graag hun tricks doen op de fitness-toestellen. En daarbij graag aan de stangen hangen.

Calisthenics

“Officieel heet het calisthenics, een combinatie van gymnastiek, fitness en bodyweight-training. Maar ik noem het urban turnen”, zegt Maurice. Hij is, samen met Francois, één van de vier oprichters van SilverbackZ. Wat ooit begon in Rijkerswoerd als vriendenclubje die liever buiten trainen in plaats van in de gym, is uitgegroeid tot een groep van ongeveer twintig mannen en één vrouw. Zo vaak als ze tijd hebben komen ze bij elkaar om te trainen en van elkaar te leren. “Each one, teach one. Je laat je nieuwe trick zien aan de groep, en daarna leer je ze hoe het moet. Dit werkt erg stimulerend. En het is niet alleen voor volwassen. Kids die zin hebben om mee te doen, doen gewoon mee. We helpen ze wel, want die zijn natuurlijk nog niet zo sterk. Het gaat ons vooral om plezier hebben, lekker freestylen en buiten bezig zijn”, aldus Maurice. Kijk eens op hun facebookpagina of website voor inspirerende filmpjes.

Ben je ook geïnspireerd om meer te bewegen? Op onze website vind je altijd een club of activiteit die bij je past.

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring