Home > Arnhemse Wielerdag

Arnhemse Wielerdag

Kom je op dinsdag 28 augustus a.s. naar Arnhemse Wielerdag? In de middag is de proloog van de 21e editie van de Boels Ladies Tour. In de avond is er de spectaculaire afvalrace Rush-Hour.

Proloog Boels Ladies Tour in Arnhem

Om 13.00 uur starten de beste wielervrouwen ter wereld in hartje Arnhem met het Proloog van de Boels Rental Ladies Tour. De individuele tijdrit van circa 3 kilometer gaat door het centrum van de Gelderse provinciehoofdstad. De  Boels Ladies Tour is de enige Nederlandse etappekoers in de Women’s World Tour. De 21e editie van de Boels Ladies Tour wordt verreden van dinsdag 28 augustus t/m zondag 2 september 2018. Meer informatie is te vinden op hollandladiestour.nl

Rush Hour

Een uur lang koersen door de stad waarin elke ronde de laatste wielrenner afvalt. Dat is Rush Hour. Het 2400 m parcours vraagt om tactiek, techniek en heel veel snelheid van de deelnemers. Ook dit jaar staan er weer wielrenners van wereldformaat aan de start vanaf 19.0o uur. Bij Rush-Hour wordt elke ronde de laatste renner uit koers gehaald en daarnaast zijn er punten te verdienen met tussensprints. Na exact één uur gaat de laatste ronde in en wordt er gestreden om de Rush-Hour vlammentrui. Bij Rush Hour ben je als toeschouwer direct betrokken. Dichtbij het parcours voel je elke keer de wind wanneer het peloton voorbij racet. Geen tijd om te rusten, welke sprinters pakken het sprintklassement, wie pakt de eindzege?

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!