Home > WK-Zitvolleybal in Arnhem

WK-Zitvolleybal in Arnhem

De Arnhemse Sportzomer zit vol met bijzondere sportevenementen. Afgelopen week het WK Inline Skate en nu staat het WK zitvolleybal voor de deur. Musis is zondag, maandag en dinsdag de unieke locatie waar de Nederlandse dames hun thuiswedstrijden spelen. Een tentoonstelling en een jeugdplein maken het evenement extra aantrekkelijk om te bezoeken.

Zitvolleybal is ooit bedacht In Nederland als volleybalvariant voor mensen met een beperking. Op zondag 15 juli is er vanaf 14.30 een grote openingsshow, met live muziek, dans en theater. Daarna, om 16.00 uur, spelen de Nederlandse dames hun eerste wedstrijd tegen Kroatiƫ. Maandag spelen ze om 18.00 uur tegen Rwanda en dinsdag op dezelfde tijd tegen Canada. Kaarten zijn gratis te krijgen bij aankopen in diverse winkels in Arnhem centrum. Kaarten zijn ook te koop aan de kassa.

Musis leent zich optimaal voor het toevoegen van entertainment en beleving rond de wedstrijd.

Tijdens het WK Zitvolleybal is er een speciale tentoonstelling die in het teken staat van aangepast sporten en de Paralympics. De expositie laat een indrukwekkend overzicht zien van de historie door de jaren heen. Je ziet oude medailles en de olympische vlam van toen is ook aanwezig. De sport heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, met initiatieven zoals Special Heroes en Uniek Sporten. Bezoek de tentoonstelling en beleef het, de toegang is gratis!

Ook voor de jeugd is van alles te doen op het plein voor Musis zoals zelf zitvolleyballen, een rolstoelparcours, springen op de luchtkussens en de bungeetrampoline. Kijk voor meer informatie ook oparnhemsesportzomer.

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sport in Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring